terug naar rekening rijden menu
Actie tegen rekeningrijden
door Wim Taal

Op woensdag 29 september 1999 heeft de Motorrijders Actie Groep (MAG) een petitie met 22.552 handtekeningen aangeboden aan de vaste kamercommissie voor verkeer en waterstaat, waarin zij pleit voor de vrijstelling van motorrijders bij invoering van rekeningrijden.

De petitie werd door MAG-voorzitter Kees Meijer overhandigd aan waarnemend commissievoorzitter de heer Biesheuvel (CDA), in het bijzijn van Tweede-Kamerleden van o.a. CDA, D66 en PvdA. Het aanbieden vond plaats midden op het Plein in Den Haag (voor de Tweede Kamer). De politici werden omringd door vele MAG-leden die speciaal hiervoor op hun motor naar Den Haag waren gekomen.

De MAG heeft het afgelopen jaar steeds gepleit voor vrijstelling voor motorrijders bij de invoering van rekeningrijden, zowel bij de minister van verkeer en waterstaat, mevrouw Netelenbos, als bij de leden van de Tweede Kamer. Dankzij de gesprekken die de MAG heeft gevoerd met de woordvoerders rekeningrijden van de Tweede-Kamerfracties, heeft een kamermeerderheid (waaronder het CDA, de PvdA, D66, de VVD en de SP) inmiddels te kennen gegeven een aparte positie voor de motorrijder te willen.

Lees hier de interviews met:
  • Tweede-Kamerlid Jacob Reitsma (CDA)