Motorparkeerplaats Assen

Succes voor MAG-Noord!


Jans de Boer (links), Wethouder Willem Homan (rechts)Assen is sinds kort de trotse bezitter van een heuse motorparkeerplaats, in het centrum van de stad. Deze veilige plek om motoren te stallen bevindt zich aan de Brinkstraat en is tot stand gekomen door het doorzettingsvermogen van Jans de Boer (links op de foto)van de MAG-regio Noord. Op zondag 27 september heeft de regio Noord 'officieus' de motorparkeerplaats in gebruik genomen. Aanwezig, op de motor, was wethouder Willem Homan die de MAG heeft gesteund en zijn invloed heeft uitgeoefend op de gemeenteraad van Assen. En niet te vergeten: zo'n 40 motorrijders (waarvan er 3 spontaan MAG-lid werden).

De gemeente Assen erkent met de aanleg van de parkeerplaats de motorrijder als een gelijkwaardig verkeersdeelnemer. De motorparkeerplaats ligt perfect in het centrum van Assen, aan de Brinkstraat, tegenover een van de drukstbezochte terrassen van Assen. Er is de mogelijkheid om je motor vast te zetten aan een stalen beugel, maar die zijn nog voor verbetering vatbaar. Met een beugelslot of een meer-armig slot lukt het namelijk niet. Ook de bewijzering naar de parkeerplaats laat nog te wensen over, maar de wethouder gaat dit nog nader bekijken.

Wethouder Willem Homan(rechts op de foto): "Assen is er, als dé motorstad van Nederland, trots op dat we nu echte parkeerplaatsen hebben voor motoren. Ik zit hier toch regelmatig even op het terras en het doet me goed om te zien dat er volop gebruik van wordt gemaakt."

DE motorparkeerplaatsDe motorparkeerplaats in de Drentse hoofdstad is vooralsnog een proef, maar er wordt nu al volop gebruik van gemaakt. Alle reden om deze proef een vast karakter te geven en het aantal parkeerplaatsen voor motoren uit te breiden.