Augustus 2003

Ludieke actie motormuseum
Gepost op Zondag, 10 augustus, 2003 door @ 12:53


De realisatie van het American Motorcycle Museum in Raalte ondervindt (opnieuw) ernstige vertragingen. Oorzaak: Een financieel gezonde exploitatie van het museum in combinatie met een restaurant lijkt niet mogelijk te zijn. De plaatselijke Raalter horeca heeft bedongen dat in het restaurant bij het museum geen geluid boven 80 db(A) geproduceerd mag worden. Daarnaast zijn mechanisch versterkte muziek (CD-speler) en live-muziek uit den boze. Dit alles staat in een overeenkomst die museumeigenaar Max Middelbosch in februari 2003 onder grote druk heeft getekend. Zonder horeca is de exploitatie van een museum echter niet rendabel, waardoor de komst van het museum nu op losse schroeven staat. Dit heeft de Vrienden van het Museum aangezet tot het organiseren van een ludieke actie in de vorm van een petitie.

In het weekend van 16 en 17 augustus kunnen alle sympathisanten van het museum in Raalte een petitie komen tekenen waarin de Raalter horeca wordt opgeroepen op een positieve en constructieve manier mee te werken aan de vestiging van het museum door af te zien van de geëiste beperkingen. Zaterdag 16 augustus richt de actie zich in het bijzonder op de inwoners van Raalte die door deze affaire ook nog eens moeten opdraaien voor de schade die uit alle vertragingen voortvloeit. Zondag 17 augustus worden zoveel mogelijk motorrijders en andere sympathisanten van het museum uitgenodigd naar Raalte te komen om een petitie te ondertekenen. De rit kan gecombineerd worden met een bezoek aan het museum in aanbouw, waar een aantal van de mooiste motoren te zien zal zijn.

Wie niet persoonlijk naar Raalte kan komen, kan de petitie downloaden en uitprinten op http://www.harley-indian-museum.nl