Juni 2003

Geleiderail op Radio 2
Gepost op Maandag, 30 juni, 2003 door @ 16:18


Naar aanleiding van de onthulling van de motorvriendelijke geleiderail op maandag 23 juni jl. is motorrijdend Tweede-Kamerlid Harry van Bommel (SP) benaderd door Radio 2 voor een interview.

Het interview is opgenomen bij de geleiderail aan de N224 en zal dinsdag 1 juli worden uitgezonden in het Radio 2-programma Ontbijtradio. Het programma duurt van 06.00 tot 09.00 uur, het interview staat gepland voor 07.30 uur (onder voorbehoud).

Historische dag voor motorrijders
Gepost op Maandag, 23 juni, 2003 door @ 21:42


Maandag 23 juni 2003 is een historische dag voor motorrijdend Nederland. Op deze dag is namelijk de eerste (maar zeker niet de laatste) motorvriendelijke geleiderail onthuld.

Deze motorvriendelijke geleiderail is tot stand gekomen na een intensieve samenwerking tussen de provincie Utrecht en de Motorrijders Actie Groep.

Kijk voor meer informatie op de MAG-internetpagina https://mag-nl.org

MAG-fileactie trekt veel belangstelling
Gepost op Dinsdag, 17 juni, 2003 door @ 11:12


De MAG-actie om op dinsdag 17 juni bij tankstations langs drukke snelwegen folders uit te delen met de gedragscode filerijden Samenspel in de file is niet alleen positief ontvangen door automobilisten en motorrijders, maar heeft ook geleid tot veel belangstelling van de media.

Zo was de MAG in de ochtend te horen in de radiouitzendingen van Radio 1, 2 en 3, en waren er op de verschillende locaties journalisten van o.a. Omroep Utrecht (radio en tv), ANP, Omroep Gelderland (radio en tv) en Radio West.

De gedragscode Samenspel in de file is opgesteld door het Motorplatform. Je vindt de complete gedragscode op de MAG-internetpagina https://mag-nl.org

Motorrijders informeren filerijders over gedragscode
Gepost op Donderdag, 5 juni, 2003 door @ 11:30


Dinsdag 17 juni 2003 wordt de gedragscode ‘Samenspel in de file’ bij een aantal benzinestations in Nederland aan medeweggebruikers uitgedeeld door de belangenvereniging voor motorrijders, de Motorrijders Actie Groep (MAG).

Sinds 1991 is het niet meer verboden voor een motorrijder om langzaam tussen de file door te rijden. Veel andere weggebruikers, maar ook motorrijders, weten dat niet. Daarom gaat de MAG de folders uitdelen aan medeweggebruikers bij een aantal benzinestations in Nederland.

Motorrijders hoeven niet achteraan in de file aan te sluiten omdat een motorrijder die achter een rij auto’s is opgesteld zeer kwetsbaar is bij een kop-staartbotsing. Bovendien is het stilstaan van de motorrijder een belasting van de koeling van mens en machine. Ook wordt de file onnodig langer als ook motorrijders in de rij aansluiten.

In de folder ‘Samenspel in de file’ - uitgebracht door verschillende organisaties, verenigd in het Landelijk Motorplatform - staat de gedragscode voor motorrijders en andere weggebruikers beschreven. Door samenspel tussen de motorrijder en de medeweggebruiker kan het passeren in de file sneller en veiliger. De medeweggebruiker wordt gevraagd het verkeer achter hem goed in de gaten te houden. Wanneer hij wisselt van rijstrook dan dient hij goed in de spiegel te kijken en de richtingaanwijzer te gebruiken. Van de motorrijder wordt verwacht dat hij zijn snelheid aanpast en dat hij alert is op onvoorzichtig gedrag van de voorliggers.

De MAG hoopt met deze actie te bereiken dat medeweggebruikers bewuster worden van motorrijders op de weg en dat medemotorrijders geĀ“nformeerd worden over de gedragscode.

Je vindt de gedragscode op de MAG-internetpagina, onder informatie > file rijden.

https://mag-nl.org