Juni 2001

Vangrails, de MAG komt in actie
Gepost op Donderdag, 21 juni, 2001 door @ 12:19

Geleiderails, of vangrails zoals ze meestal genoemd worden, zijn daadwerkelijk vangrails voor motorrijders. Zij geleiden motorrijders namelijk helemaal niet, zij vangen hen op. Europees gezien zijn geleiderails de oorzaak van 10 tot 15 % van de dodelijke ongevallen onder motorrijders.

Er is de laatste tijd links en rechts in motorbladen al van alles over geschreven. Aanleiding voor deze plotselinge aandacht voor vangrails is het recente protest van Spaanse motorrijders tegen het gevaar dat vangrails voor motorrijders opleveren. Dit protest is echter niet uit de lucht komen vallen. Even daarvoor was het rapport van de Federation of European Motorcyclists' Associations (FEMA) over het gevaar van vangrails voor motorrijders gereedgekomen. De FEMA heeft dit rapport opgesteld op verzoek van de Europese Commissie. De MAG is de Nederlandse afvaardiging binnen de FEMA en heeft als één van de 21 FEMA-organisaties een actieve rol gespeeld bij het onderzoek.

Kijk voor het volledige bericht, en voor het FEMA-rapport over vangrails, op http://www.fema.nl

Midzomerdemo Motorcycle Action Group Belgium
Gepost op Dinsdag, 19 juni, 2001 door @ 16:53

Op 23 juni 2001 organiseert MotorCycle Action Group Belgium (MAG) een protestrit van Overpelt naar Hasselt. Om 14.OO uur vertrekken de (naar verwachting) 2500 motorrijders onder politiebegeleiding van Overpelt naar Hasselt. Daar aangekomen worden de motorrijders toegesproken door vertegenwoordigers van MAG en door enkele politici. Er zal een stop gehouden worden op de parking van de Grenslandhallen in Hasselt. Daar zullen de toespraken gehouden worden.

Die rit is enerzijds een rit vóór en anderzijds een rit tegen. Vóór omdat de motorrijders de inzet van Mobilim en de Provinciale Commissie Verkeer en Mobiliteit appreciëren. Tegen omdat motorrijders nog steeds onvoldoende worden opgenomen in mobiliteitsplannen en het te lang duurt voor onze actiepunten door de politiek worden uitgevoerd. Wij willen de politici erop wijzen dat de motor een goed middel is om positief bij te dragen aan het mobiliteitsprobleem. Fiscale voordelen moeten blijven bestaan voor motorrijders die met de motor naar het werk rijden. Veiligheid is voor de toch al zo kwetsbare motorrijder van cruciaal belang, dus vragen wij aan de beleidsmensen om bij de aanleg van verkeersobstakels, zoals verkeersdrempels, vangrails en wegmarkeringen met ons als tweewieler rekening te houden. Ook vragen wij dat wegwerkzaamheden duidelijk worden aangeduid.

MAG ijvert voor een hogere verkeersveiligheid voor de motorrijders. Dit kan onder andere gebeuren door een verbeterde rijopleiding. Niet alleen de opleiding van de aspirant-motorrijder moet verbeteren, ook die van alle andere weggebruikers. Omdat motorfietsen zeer diefstalgevoelig zijn, vragen wij de aanleg van beveiligde motorparkings, op plaatsen waar nu reeds regelmatig motorfietsen geparkeerd worden. Een kleine investering, met een grote impact. Men denkt eraan om de keuring van motorfietsen in te voeren. Dit zeer tegen de zin van de meeste motorrijders. MAG is niet overtuigd dat een mogelijke keuring de veiligheid van motorrijders zal verhogen. Wel de opleiding van motorrijders en de aandacht van de andere weggebruikers tegenover de motorrijders.

De rit zal door onze eigen marchals begeleid worden. Na enkele toespraken rijden we dan in colonne terug naar Overpelt waar nog diverse activiteiten op het programma staan.

Voor meer informatie:
Eric Daniëls
e-mail : pers@mag.be

5000ste MAG-lid
Gepost op Maandag, 18 juni, 2001 door @ 23:44

5000ste MAG-lid

Toen de nietsvermoedende Truus van den Brink en haar vriend Bert van
Appeldoorn zich tijdens MotoraiLive op de MAG-stand kwamen inschrijven als
MAG-lid, bleek Truus het 5000ste lid te zijn. Ze werd door
MAG-bestuursleden Miranda Schippers en Nico Perk in het zonnetje gezet.
Speciaal voor het 5000ste lid heeft Assurantiekantoor Wentzel, de
verzekeraar van de MAG, een vervolgopleiding voor motorrijders ter
beschikking gesteld.

Op de foto zie je van links naar rechts: MAG-penningmeester Miranda
Schippers, Bert van Appeldoorn, Truus van den Brink en MAG-bestuurslid Nico Perk.


Kijk voor meer informatie over MAG-verzekeringen op onze internetpagina.

Good to see you-campagne van start
Gepost op Maandag, 18 juni, 2001 door @ 16:43

Onder het motto Good to see you is een voorlichtingscampagne gestart over de mogelijkheden die motorrijders hebben om hun zichtbaarheid in het verkeer te vergroten. De campagne is een initiatief van het Motorplatform. Daarin zijn de branche-, consumenten- en overheidsorganisaties verenigd, waaronder de Motorrijders Actie Groep (MAG), die zich bezighouden met het motorrijden in al zijn facetten.

De campagne is op vrijdag 15 juni jl. officieel gestart door mr. Pieter van Vollenhoven, tijdens de opening van MotoraiLive.

Kijk op de MAG-internetpagina en klik op Good to see you voor meer informatie en natuurlijk voor de foto's.

MAG op MotoraiLive
Gepost op Dinsdag, 12 juni, 2001 door @ 13:42

Van vrijdag 15 t/m zondag 17 juni vind je uiteraard ook de Motorrijders Actie Groep (MAG) op MotoraiLive in het Gelredome te Arnhem. Wie altijd al lid wilde worden, voor wie een MAG t-shirt wil aanschaffen, maar natuurlijk ook voor iedereen die gewoon even een praatje wil maken. Je vindt de MAG-stand op Promenade Oost (stand 307).

Op de MAG-stand besteden we dit jaar veel aandacht aan geleiderails en aan de mogelijke verbeteringen die kunnen worden aangebracht om de veiligheid voor motorrijders te vergroten.

Tijdens MotoraiLive kun je in de MAG-stand gratis en geheel vrijblijvend een verzekeringsofferte laten maken door Assurantiekantoor Wentzel. Voor iedereen die een offerte laat maken ligt een leuke sleutelhanger klaar!

Openingstijden Motorailive:
Vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 21.00 uur
Zondag van 11.00 tot 18.00 uur

http://www.motorailive.nl

Loterij op circuit steunt de MAG
Gepost op Donderdag, 7 juni, 2001 door @ 10:00

In het weekeinde van 9 en 10 juni 2001 vinden op het TT-circuit in Assen de Ducati Clubraces plaats. Tijdens deze races wordt een loterij gehouden door MV Agusta. Door een lot (of meer loten!) te kopen, maak je kans op prachtige prijzen, zoals bijvoorbeeld een weekeinde rijden op een MV Agusta en een Voxan, een helm, kleding van Cagiva of Moto Guzzi etc. etc. De loten kosten slechts fl. 2,50 per stuk en de opbrengst van de verloting komt geheel ten goede aan de MAG!

Dus: kom naar Assen, koop dan een paar loten, maak kans op prachtige prijzen en steun de MAG!