Mei 2004

Werk in uitvoering
Gepost op Woensdag, 12 mei, 2004 door @ 16:50

De gemeente Hilversum heeft de daad bij het woord gevoegd en is hard aan het werk om de geleiderail langs Weg over Anna's Hoeve motorvriendelijk te maken.

Kijk voor meer informatie en fotomateriaal op:
http://www.motorrijdersactiegroep.nl/verkeer

Hilversum plaatst motorvriendelijke geleiderail
Gepost op Vrijdag, 7 mei, 2004 door @ 16:51

Op maandag 10 mei 2004 brengt de gemeente Hilversum beschermende onderplaten aan op de vangrail in de haakse bocht in de Weg over Anna's Hoeve. Daarmee reageert de gemeente op klachten van motorrijders en de Motorrijders Actie Groep (MAG). Toen de gemeente vorig jaar een nieuwe vangrail plaatste met ter versteviging om de meter een paaltje, wezen zij op de gevaren voor wegslippende motorrijders. Over een lengte van 76 meter worden nu stalen onderplaten onder de vangrail bevestigd. Rijkswaterstaat en de Provincie Utrecht hebben al eerder vergelijkbare maatregelen genomen, maar Hilversum is de eerste gemeente die de beschermplaten aanbrengt. De MAG heeft de gemeente Hilversum per brief officieel bedankt voor het plaatsen van de motorvriendelijke geleiderail.

In 2003 leidde constructief overleg tussen de provincie Utrecht en de MAG tot de plaatsing van de eerste motorvriendelijke geleiderail van Nederland, langs de N224 van Woudenberg naar Zeist. Inmiddels is deze provincie bezig met de realisatie van nog eens 3.000 meter motorvriendelijke geleiderail.

De MAG hoopt dat de gemeente Hilversum een voorbeeld mag zijn voor andere gemeentes en de provincie Noord-Holland, zodat dit initiatief ook in deze regio een vervolg krijgt. Om haar lobbytraject te ondersteunen is de MAG eind vorig jaar een handtekeningenactie gestart. De teller staat inmiddels op bijna 22.000 handtekeningen. Via de internetpagina van de MAG kunnen medestanders hun handtekening zetten en houdt de MAG iedereen op de hoogte van de ontwikkelingen.

Een krantenartikel over de geleiderail in Hilversum kun je vinden op:

http://www.motorrijdersactiegroep.nl/media