Mei 2002

CBR schroeft eisen voor rijbewijs op
Gepost op Vrijdag, 31 mei, 2002 door @ 10:13

De eisen voor het rijexamen gaan omhoog. Zowel het theorie-examen als het praktijkgedeelte wordt uitgebreid, zo heeft het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) donderdag laten weten. Een woordvoerder van het CBR zegt dat de voorziene veranderingen een initiatief zijn van de Europese Commissie. Het duurt waarschijnlijk tot 2006 voordat de voorstellen een feit zijn. De woordvoerder verwacht dat zowel het Europese als het Nederlandse parlement er komend najaar mee zal instemmen, waarna het nog zeker vier jaar duurt voordat de plannen worden uitgevoerd. Mensen die dan het theorie-examen afleggen, moeten volgens de voorstellen van Brussel ook risicoanalyses uitvoeren. Als voorbeeld noemt de woordvoerder van het CBR een automobilist die moet afwegen of hij een fietser gaat inhalen, terwijl op de stoep kinderen aan het voetballen zijn. Het praktijkexamen wordt opgesplitst in twee delen. Naast het al bestaande examen, komt er een onderdeel bij. Daarbij moeten examenkandidaten bijzondere verrichtingen uitvoeren, zoals achteruitrijden en inparkeren. Dit extra onderdeel zou op een afgesloten terrein moeten plaatsvinden en niet op de openbare weg. Het CBR zegt dat er dan wel een aantal oefenterreinen bij moet komen. Nu bestaan er maar enkele van die terreinen, onder meer bij Lelystad.

De plannen voorzien ook in een verlaging van de minimumleeftijdgrens voor een verplichte medische test van zeventig naar zestig jaar. Minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat heeft al laten weten daar voorstander van te zijn, zo zei de woordvoerder van het CBR. Ook moeten automobilisten vanaf 45 of 55 jaar periodiek een ogentest ondergaan. Uit internationaal onderzoek blijkt, dat het gezichtsvermogen in de loop der jaren sneller achteruitgaat dan werd gedacht. Tijdige correcties door middel van een bril of contactlezen kunnen ervoor zorgen dat automobilisten langer verantwoord de weg op kunnen, aldus het CBR. (Bron: ANP)

Kilometerheffing gaat niet door
Gepost op Vrijdag, 31 mei, 2002 door @ 10:11

Het CDA, de LPF en de VVD zullen de kilometerheffing niet invoeren tijdens de komende kabinetsperiode. Hiermee nemen ze volledig afstand van het demissionaire paarse kabinet, dat snel aan de slag wilde met het betalen per gereden kilometer. Opeenvolgende kabinetten studeren al tientallen jaren op beprijzing van rijgedrag. Het besluit van de onderhandelaars Balkenende (CDA), Herben (LPF) en Zalm (VVD) komt niet als een verrassing. CDA en LPF waren al tegen deze vorm van beprijzing en de VVD-verkeerswoordvoerder Hofstra beweert al langer dat de heffing pas over een jaar of tien technisch mogelijk zal zijn.

Vorig jaar kondigde verkeersminister Netelenbos aan dat de kilometerheffing al de komende jaren ingevoerd kan worden, in plaats van pas in 2010 zoals ze tot dan toe beweerde. Hierdoor kon het rekeningrijden, met de gewraakte tolpoortjes die rijden in de Randstad duurder moesten maken, van tafel. De Tweede Kamer steunde indertijd in grote meerderheid de invoering van de kilometerheffing en het minimaliseren van de vaste autolasten. Ook de VVD was voor, als de hoogte van de heffing maar overal in het land hetzelfde zou zijn. Het CDA is altijd tegen de heffing geweest. "Eerst bewegen, dan pas beprijzen", herhaalde Balkenende.

De partijen zijn van plan honderden miljoenen extra te investeren in de strijd tegen de files al is er nog geen duidelijkheid over het precieze bedrag. Met het geld kunnen wegen worden verbreed of beter benut. Zo kan de vluchtstrook in de spits worden ingezet. Ook zullen er waarschijnlijk nieuwe rijstroken worden aangelegd langs autosnelwegen als de A2 en de A4. Verder denken de partijen nog aan een uitgebreider inhaalverbod voor vrachtwagens. De partijleiders spraken woensdag ook over de toekomst van de luchthaven Schiphol. Het CDA en de LPF willen de aandelen hiervan in staatshanden houden, de VVD wil de luchthaven privatiseren. Volgende week praten de onderhandelaars verder over de toekomst van staatsdeelnemingen in bedrijven als Schiphol. (Bron: ANP).

TT-monument Assen wordt onthuld
Gepost op Dinsdag, 28 mei, 2002 door @ 16:32

Op woensdag 19 juni 2002 zal in het centrum van Assen het spraakmakende TT-Monument worden onthuld door Jos Vaessen, voorzitter van het TT Circuit Assen. Vanaf dat moment zal het bezoekers aan Assen duidelijk zijn dat ze zich in de Motorstad van Nederland bevinden. Met zijn neus in de richting van het inmiddels 77 jaar bestaande TT Circuit Assen, is het monument, een 3 meter hoge en 5 meter lange racemotor met coureur uit aluminium opgetrokken, een herkenbaar teken dat de jarenlange verbondenheid tussen circuit en samenleving symboliseert.

De Stichting TT-Monument heeft het publiek steeds bij de realisatie van het monument betrokken. Een ontwerpwedstrijd die voor een ieder open staat en een éénmalige deelname aan de 500cc Club. Bij laatstgenoemde kunnen de denkbeeldige 500cc s van het monument per stuk worden aangeschaft. Een deelname die wordt beloond met een tweetal uniek genummerde bewijsstukken, zodat de koper tot in lengte van jaren kan aantonen dat hij of zij een soort van aandeelhouder van het nationale TT-Monument is.

Momenteel hebben zich 260 race-liefhebbers aangemeld voor de 500cc Club, waarin plaats is voor 500 leden. Om alle 500cc s op naam te kunnen zetten, heeft de organisatie een nieuwe impuls gegeven aan het lidmaatschap van de 500cc Club.

Een ieder die deelnemer wordt (of al is) van de 500cc Club, maakt kans om tijdens de komende 72e Gauloises Dutch TT als VIP-gast in het VIP Village op 29 juni. In totaal worden 2x een VIP-arrangement voor 2 personen verloot onder de deelnemers, met een waarde van 450,- euro per VIP-arrangement. Lid worden kan door het overmaken van 46 euro op bankreknr. 356065286, t.n.v. de Stichting TT-Monument Assen onder vermelding van de complete naam en adresgegevens. Het Certificaat en herinnering worden u na betaling z.s.m. toegezonden. De trekking van de gelukkige prijswinnaars van de Dutch TT VIP-arrangementen geschiedt op de avond van de onthulling, (19 juni), dus wees snel

Meer informatie over het monument vind je op de MAG-internetpagina https://mag-nl.org