Mei 2001

Europese motorbelangen op internet
Gepost op Dinsdag, 29 mei, 2001 door @ 12:58

Om de Nederlandse motorrijder beter op de hoogte te houden van de ontwikkelingen op het gebied van Europese motorrijdersbelangen, heeft de Motorrijders Actie Groep (MAG) een nieuwe internetpagina geopend: www.fema.nl.

Op deze pagina vind je al het nieuws van de Federation of European Motorcyclists' Associations (FEMA), waarvan de MAG actief deel uitmaakt.

Bovendien vind je op de pagina achtergrondinformatie over belangrijke Europese onderwerpen en links naar alle FEMA-organisaties.

http://www.fema.nl

Zeeland krijgt veilige rotondes
Gepost op Vrijdag, 25 mei, 2001 door @ 10:02

Nieuwe rotondes op provinciale wegen in Zeeland worden voortaan voorzien van stroken doorgroeistenen met "varkensruggen" als bermafscheiding. De varkensruggen, afgeronde betonnen drempeltjes, komen er op voorspraak van de Motorrijders Actie Groep (MAG), regio Zeeland. De MAG was niet gelukkig met de schampblokken, omdat de betonnen springschansjes tot ernstige verwondingen kunnen leiden als een motorrijder in de bocht onderuit gaat.
Op onderstaande link kun je een uitgebreid krantenbericht over de samenwerking tussen de provincie Zeeland en de MAG lezen.

https://mag-nl.org/regio/pix/zeeland/zeeland_schamp.jpg

MAG-regiomeetings 26 & 27 mei 2001
Gepost op Donderdag, 24 mei, 2001 door @ 13:29

Het weekeinde van 26 & 27 mei belooft een mooi motorweekeinde te worden. Mocht je nog op zoek zijn naar een tussenstop tijdens je motorrit, dan zijn hier twee tips:

MAG-regio Noord organiseert op zaterdag 26 mei een regiomeeting in kroeg Korsahkov in de Rolderstraat 8a te Assen (centrum). Aanvang 17.00 uur.

MAG-regio Oost organiseert op zondag 27 mei een regiomeeting in Herberg van Vasse (café-cafetaria De Pitstop) aan de Noordik 5 in Vasse (Tubbergen/Geesteren). Aanvang 14.00 uur.

Nieuwe voorzitter MAG
Gepost op Maandag, 21 mei, 2001 door @ 16:29

Op zondag 20 mei 2001 heeft de jaarvergadering plaatsgevonden van de Motorrijders Actie Groep (MAG), belangenvereniging voor motorrijders.

Tijdens de jaarvergadering is Peet Veldhuizen (43) gekozen tot voorzitter. Peet is sinds 1997 penningmeester van de MAG geweest. Wanda Dijkhorst (24) is herkozen als secretaris.

Nieuw in het bestuur gekozen zijn penningmeester Miranda Schippers (27) en algemeen bestuurslid Nico Perk (56).

Aftredend voorzitter Kees Meijer (35) blijft actief binnen de MAG, in de functie van bestuursmedewerker internationale contacten.

Campagne zichtbaarheid motorrijders
Gepost op Donderdag, 17 mei, 2001 door @ 10:59

Begin juni start onder het motto Good to see you een voorlichtingscampagne over de mogelijkheden die motorrijders hebben om hun zichtbaarheid in het verkeer te vergroten. De campagne is een initiatief van het Motorplatform. Daarin zijn de branche-, consumenten- en overheidsorganisaties verenigd die zich bezighouden met het motorrijden in al zijn facetten. Uit onderzoek van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) komt de beperkte zichtbaarheid van motorrijders voor andere weggebruikers als één van de belangrijkste ongevalsoorzaken naar voren. Bij meer dan 2/3 van de botsingen met een auto blijkt de automobilist de motorrijder niet of te laat te hebben opgemerkt.

Kijk voor meer informatie op de MAG-internetpagina en klik op Good to see you.

European Festival of Motorcycling
Gepost op Donderdag, 17 mei, 2001 door @ 10:51

14, 15 & 16 september 2001 in Koksijde, aan de Belgische kust

Via MAG Nederland kun je in de voorverkoop al je entreebewijs kopen. Voor maar fl 22,50 p/p ben je verzekerd van toegang en een kampeerplaats voor het hele weekeinde. Met je entreekaartje al op zak heb je in België bovendien recht op gratis hulp bij motorpech onderweg!

Maak fl 22,50 per persoon over op Postbankno. 8879412, t.n.v. Stichting MAG- evenementen, o.v.v. ‘Festival 2001'. Zodra jouw betaling binnen is, krijg je de kaart toegestuurd. Vergeet niet je naam en adres goed te vermelden!

Kijk voor meer informatie over het festival op www.mag.be of kijk op de MAG-internetpagina en kijk in de Kalender 2001 voor de poster.

Trikes & helmplicht
Gepost op Woensdag, 9 mei, 2001 door @ 10:24

Minister Netelenbos van verkeer en waterstaat heeft een ontwerp van een algemene maatregel van bestuur ingediend, om te komen tot een wijziging van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 en het Voertuigreglement. Het onderwerp: helmdraagplicht voor o.a. bestuurders en passagiers van trikes en quads.

De minister schrijft: "Bij deze wijzigingen geldt als uitgangspunt dat de bestuurder en passagiers van een bromfiets, motorfiets of driewielig motorvoertuig tegen hoofdletsel beschermd moeten worden door het dragen van een goedgekeurde helm, dan wel vrijgesteld worden van de verplichting tot het dragen van een helm, indien hun voertuig is uitgerust met zodanige voorzieningen dat de bestuurder en passagiers op gelijkwaardige wijze tegen hoofdletsel zijn beschermd."

Dit zal betekenen dat bestuurders en passagiers van een trike de keuze krijgen: of de trike is voorzien van goedgekeurde autogordels (die op grond van artikel 59 van het RVV 1990 ook verplicht gedragen moeten worden), of de bestuurder en passagiers zijn verplicht een helm te dragen, indien de gordels of goedgekeurde bevestigingspunten daarvoor ontbreken.