December 2003

Motorvriendelijke geleiderails in tv-programma MotorXperience
Gepost op Woensdag, 24 december, 2003 door @ 8:15

De Motorrijders Actie Groep (MAG), belangenvereniging voor motorrijders, krijgt steun van de programmamakers van MotorXperience voor haar lobby voor de motorvriendelijke geleiderails. In het nieuwe motorprogramma wordt zondag 28 december 2003 vanaf 17.30 uur bij SBS 6 kort aandacht besteed aan deze ook voor motorrijders rechtvaardige geleiderail.

De MAG is van mening dat het aantal doden en gewonden onder motorrijders als gevolg van het in aanraking komen met een geleiderail drastisch gereduceerd kan en moet worden (in Europa is 10 tot 15 procent van de dodelijke ongevallen onder motorrijders het gevolg van een motoronvriendelijke vangrailconstructie) en vecht al jaren voor een aanpassing van de vangrail. Eerder dit jaar heeft constructief overleg tussen de provincie Utrecht en de MAG geleid tot de plaatsing van de eerste motorvriendelijke geleiderail van Nederland, langs de N224 van Woudenberg naar Zeist. Kort daarop besloot Rijkswaterstaat Noord-Holland om een proef te starten met een motorvriendelijke constructie op de geleiderail langs de verbindingsweg van de A1 naar de A6 (Amsterdam-Almere).

Om haar lobbytraject te ondersteunen is de MAG een handtekeningenactie gestart. Zij hoopt hiermee te bereiken dat ook in andere provincies en in de Tweede Kamer de veiligheid van motorrijders hoog op de agenda komt en dat snel zal worden begonnen met het aanpassen van de huidige vangrailconstructies.

Via de internetpagina van de MAG kunnen medestanders hun handtekening zetten en houdt de MAG iedereen op de hoogte van de ontwikkelingen.

http://www.motorrijdersactiegroep.nl