Januari 2001

Telegraaf: MAG protesteert tegen gevaarlijke wegsituaties
Gepost op Vrijdag, 26 januari, 2001 door @ 14:02

In de Telegraaf van vrijdag 26 januari 2001 is een artikel verschenen
waarin de Motorrijders Actie Groep (MAG) protesteert tegen het groeiend aantal gevaarlijke wegsituaties voor motorrijders.

Telegraaf-journalist Charles Sanders (zelf ook motorrijder) heeft voor dit artikel uitgebreid gesproken met MAG-coördinator verkeer John Polak en met pr-medewerker Nico Perk.

Klik hier voor het krantenartikel.

https://mag-nl.org/nieuws/telegraaf/

Voorlichtingscampagne gestart tegen kijkfiles
Gepost op Dinsdag, 23 januari, 2001 door @ 16:12

In Zuid-Holland is een voorlichtingscampagne gestart om kijkfiles te voorkomen. Dit zijn files die ontstaan op de eigen rijbaan, omdat automobilisten uit nieuwsgierigheid snelheid minderen voor een ongeval. Bijna automatisch trappen deze automobilisten op de rem of laten het gas los. Eén op de honderd files ontstaat op deze manier. In het ergste geval ontstaat door dit gedrag zelfs een aanrijding. De campagne Filekijken is filerijden is een initiatief van de gemeenten Den Haag en Rotterdam, het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en verkeersorganisaties. Voor meer informatie kun je ook de speciale website bekijken: http://www.kijkfiles.nl

Scherm tegen kijkfiles
Om kijkfiles tegen te gaan, is ook een nieuw scherm in de maak. Dit scherm kan snel en gemakkelijk rondom of langs incidenten worden geplaatst. Automobilisten op de andere rijbaan kunnen dan niet meer naar het ongeluk kijken. Kijkfiles kunnen hiermee worden voorkomen. Voor grote incidenten is al een dergelijk calamiteitenscherm in gebruik. In 1999 werd dit scherm zeven keer ingezet. Hierbij ging het om zware ongevallen, waarvan de afhandeling uren duurde. Al tijdens de plaatsing van het scherm bleek het effect: na de montage van de eerste vijftig meter scherm nam een kijkfile af en daarmee de verkeersveiligheid toe. (bron: CBR)

MotoRAI komt terug in 2001
Gepost op Dinsdag, 16 januari, 2001 door @ 13:15

Na het afgelasten van de laatste MotoRAI, wil de RAI-vereniging dit jaar komen met een vernieuwde MotoRAI. De naam wordt veranderd in MotoRAI Live 2001 en ook de locatie is helemaal nieuw: het Gelredome in Arnhem. De organisatie ligt in handen van de speciaal voor dit doel opgerichte Stichting Nationale Motordagen.

Tijdens een persconferentie in het Gelredome zijn de plannen bekendgemaakt. De MotoRAI zal niet langer uitsluitend een tentoonstelling zijn van nieuwe motoren, maar er komt alle ruimte voor allerlei activiteiten zoals: stuntteams, quadrijden voor de jeugd, motorsimulatoren, demonstraties, een steile wand en er komt zelfs een circuit waar je op vertoon van je motorrijbewijs kunt proefrijden op verschillende motoren. De Stichting Nationale Motordagen wil er een groot spektakel van maken.

MotoRAI Live wil zich niet alleen richten op de gevestigde motorrijder, maar vooral op de naar schatting 900.000 Nederlanders die wel een motorrijbewijs hebben, maar nog niet rijden.

MotoRAI Live is gepland voor vrijdag 15 t/m zondag 17 juni 2001.

Bezoekersrecord voor MAG op internet
Gepost op Maandag, 1 januari, 2001 door @ 12:01

In 2000 heeft de internetpagina van de Motorrijders Actie Groep, dankzij de inzet van webmaster Harold Verra, het recordaantal van 24.796 bezoekers getrokken.

De internetpagina is voor veel motorrijders niet alleen de bron voor al hun motornieuws, maar ook het medium om mee te praten over motorrijdersbelangen. Zo is in het afgelopen jaar het MAG-forum van start gegaan, waar motorrijders via internet met elkaar in discussie kunnen gaan over actuele onderwerpen. Met grote regelmaat worden ook enquêtes gehouden om de mening onder motorrijdend Nederland te peilen, zoals op dit moment de enquête ‘zichtbaarheid van motorrijders'.

Vanaf november jl. is het mogelijk om via de internetpagina een gratis offerte aan te vragen voor MAG-verzekeringen. Vele motorrijders maken er nu al gebruik van en besparen daarmee aanzienlijk op hun verzekeringspremie.

In augustus jl. is een speciale internetpagina van start gegaan voor de Demorun ‘Motorrijders tegen rekeningrijden'. Deze pagina heeft in 2000 maar liefst 8.287 bezoekers getrokken. Op deze pagina kunnen ook nu nog de foto's van de demorun worden bekeken.

Ook in 2001 zullen wij alles in het werk stellen om de MAG-internetpagina nog actueler en aantrekkelijker te maken, dus ook voor het nieuwe jaar blijft hét adres voor motornieuws: https://mag-nl.org