Klik op onderstaande foto's voor een grotere weergave.

Om aan te tonen dat motorrijders de MAG steunen in de eis om vangrails op de Nederlandse wegen motorvriendelijk hebben we in 2004 een handtekeningenactie gevoerd. Deze actie heeft 22.101 handtekeningen opgeleverd! 

Op dinsdag 8 juni 2004 heeft de Motorrijders Actie Groep (MAG) een petitie over motorvriendelijke geleiderails aangeboden aan de Vaste Commissie voor Verkeer en Waterstaat van de Tweede Kamer. De petitie is aangeboden op het Plein voor de Tweede Kamer, aan de voorzitter van de commissie, de heer Joop Atsma (CDA), in het bijzijn van meerdere Tweede-Kamerleden.

De MAG bedankt iedereen die zijn handtekening heeft gezet en heeft meegeholpen om van deze actie een succes te maken!

01.jpg (103779 bytes) 02.jpg (70646 bytes) 03.jpg (84690 bytes) 04.jpg (55061 bytes) 05.jpg (51756 bytes) 06.jpg (70849 bytes) 07.jpg (66478 bytes) 08.jpg (63416 bytes) 09.jpg (75922 bytes)

 

Wil de MAG dit werk blijven doen, dan is het natuurlijk van groot belang dat ook jij de Motorrijders Actie Groep steunt door lid te worden. Voor maar €28 per jaar ben je lid en ontvang je bovendien iedere twee maanden het Mag-a-zine, het verenigingsblad van de MAG, boordevol nieuws voor en door motorrijders.

 

Klik hier om je nu aan te melden als lid!

 

Gedeputeerde Ger Mik van de provincie Utrecht en MAG-voorzitter Wanda Dijkhorst

Provincie Utrecht en MAG ronden geleiderailproject af

Langs de N224, de provinciale weg van Woudenberg naar Zeist ter hoogte van de Pyramide van Austerlitz, is op maandag 23 juni 2003 de eerste motorvriendelijke geleiderail van Nederland onthuld. Deze geleiderail is tot stand gekomen na constructief overleg tussen de Motorrijders Actie Groep en de provincie Utrecht.

Sindsdien hebben Wim Jollie van de provincie Utrecht en Paul Hom van de MAG een schouw gehouden - dat is een mooi woord voor het narijden van de provinciale wegen om controles uit te voeren - en samen stelden ze een aantal 'black-spots' vast, plaatsen op het provinciaal wegennet die potentieel gevaarlijk zijn voor motorrijders en naar onze mening in aanmerking kwamen voor motorvriendelijke geleiderails. Vervolgens heeft de provincie Utrecht de daad bij het woord gevoegd en op vijftien punten in de provincie in totaal 3.000 meter motorvriendelijke geleiderails geplaatst.

De provincie Utrecht heeft bewezen dat zij meer dan bereid is om serieus mee te willen werken aan de verkeersveiligheid voor motorrijders, een van de doelstellingen van de Motorrijders Actie Groep. De provincie Utrecht mag er trots op zijn dat zij een voortrekkersrol vervult op het gebied van verkeersveiligheid. Door het goede voorbeeld te geven en zo'n 3.000 meter motorvriendelijke geleiderails te plaatsen, wordt het ook voor andere wegbeheerders duidelijk dat er een goede oplossing mogelijk is om bestaande vangrails aan te passen.

Op donderdag 3 juni 2004 is het geleiderailproject met een feestelijke bijeenkomst en een rondrit afgerond (zie foto's).

Bekijk alle aangepaste vangrails vanuit je luie stoel! Klik op de afbeelding hiernaast en je krijgt de kaart van de provincie Utrecht te zien. Vervolgens kun je op alle locaties klikken waar de vangrail is omgetoverd tot een motorvriendelijke geleiderail om een foto van die locatie te bekijken.