Print deze pagina

Home

Welkom bij de MAG, belangenvereniging voor motorrijders. Je kunt ons natuurlijk ook volgen via Facebook en Twitter!


Beveiligingstips tegen motordiefstal.  

>> Lees hier verder.

De derde rijbewijsrichtlijn heeft vanaf 2013 grote gevolgen voor toekomstige motorrijders. 

>> Lees hier verder.Een motorrijder die in aanraking kwam met een geleiderail, kwam er goed af. Zonder motorvriendelijke onderplank was het anders afgelopen...

>> Lees hier verder.
Ken jij een wegsituatie die gevaarlijk kan zijn voor motorrijders? Meld het dan bij het MAG-meldpunt Gevaarlijke wegsituaties!

>> Klik hier voor het meldformulier.
Alweer een verkeerslicht waarvan de sensoren in het wegdek niet zijn afgesteld op motoren? Geef dat irritante verkeerslicht aan ons door en wij maken er werk van!

>> Klik hier voor het meldformulier.In de 'gedragscode filerijden' lees je hoe automobilisten én motorrijders veilig kunnen samenwerken in de file.

>> Klik hier voor de gedragscode.

Pagina 1 van 22  > >>

23 July 2019

Eind juni schreef De Telegraaf een flink artikel over het kleurrijke asfaltschilderwerk
waar steeds meer gemeentes en provincies zich aan bezondigen. 
21 May 2019
Hugo Pinksterboer, hoofddredacteur van de MAG en columnist bij MotoPlus, schreef een open brief aan de Volkskrant met het verzoek te stoppen met de eenzijdige motorkabaaldiscussie die in de krant gevoerd wordt.
17 May 2019
Op verzoek van de FEMA voerden wij dit jaar weer een mobiliteitstest uit. De uitslag wordt door de FEMA samengevoegd met die van andere Europese landen en gebruikt om op politiek niveau aan te tonen dat de keuze voor de motor vele voordelen kent.
16 May 2019

Met de verkiezingen voor het Europees Parlement vragen veel mensen zich af of ze überhaupt moeten stemmen. FEMA's Dolf Willigers wil u een aantal redenen geven.

10 May 2019

De bewonersactiegroep Geluidoverlast Motorfietsen in de Krimpenerwaard, gemeente Krimpenerwaard, politie Eenheid Den Haag en de Motorrijders Actie Groep (MAG) nemen de komende maanden gezamenlijk actie tegen geluidoverlast van motoren
28 March 2019
Nieuwe motorbanden zijn glad. Over de oorzaak van die gladheid, het proces van het inrijden van banden en mogelijke alternatieven bestaan tal van misvattingen. Tijd om de zaken even op een rij te zetten.

Tekst en Foto: Hugo Pinksterboer - MAG
13 March 2019
Op 2 maart 2019 vond de Algemene Leden Vergadering van de MAG plaats. Dit keer op het Midland circuit in Lelystad omdat de MAG haar leden wilde trakteren op een mooie ervaring! Dat het aanbod in de smaak viel bij onze leden hebben we gemerkt aan de vele positieve reacties zoals in onderstaande tekst. We kijken zeer tevreden terug naar deze mooie dag.
06 March 2019
Er bestaat nog steeds veel verwarring over CE-keurmerken in motorkleding, helmen en laarzen.
04 March 2019
Over de vrije toegang tot dijkwegen zijn we jammer genoeg nog altijd niet uitgesproken. Na een gewonnen rechtszaak tegen Lingewaard besloot de rechtbank helaas in het voordeel van Lopik,  dus mogen we daar de komende maanden in het weekend de dijk niet op. We gaan nu voor duidelijkheid op de lange termijn.
19 February 2019
Op 15 februari ondertekenden minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) en vertegenwoordigers van provincies, gemeenten en vervoersregio’s het startakkoord van het Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030. Streven is om het aantal verkeersslachtoffers naar nul terug te brengen. Wat vertelt het plan over motorrijders? Niet veel. Erg weinig zelfs, zoals gebruikelijk.
28 January 2019
De Internationale Federatie van Voetgangers (IFP), de European Cyclists 'Federation (ECF) en de Federation of European Motorcyclists' Associations (FEMA) verwelkomen het initiatief van de EU-instellingen om de veiligheid van kwetsbare weggebruikers te verbeteren.  Verder verzoeken zij de Raad van de EU en de Europese Commissie om rekening te houden met de amendementen van de Commissie vervoer en toerisme van het Europees Parlement (TRAN), die de richtlijn verder kunnen verbeteren.
24 January 2019
De rechter sprak vorig jaar nog in het voordeel van de motorrijder bij de rechtszaak tegen de dijkafsluiting in de gemeente  Lingewaard. Nu heeft de rechter een voor motorrijders negatieve uitspraak gedaan in de rechtszaak tegen gemeente Lopik. Motorrijders kunnen dus geweerd gaan worden in de weekenden op de Lekdijk tijdens het motorseizoen.
05 December 2018
Al langere tijd is de MAG in gesprek met de gemeente Amsterdam over het parkeerbeleid.
04 December 2018
Een korte samenvatting van de rechtszaak tegen de gemeente Lopik is opgemaakt door RTV Utrecht
03 December 2018
De gemeente heeft afgelopen jaar als pilot, van 1 maart tot 1 november een weekendafsluiting voor motorrijders op de Lekdijk doorgevoerd. Afgelopen 3 december was de rechtszaak die door de MAG en KNMV aangespannen was tegen Lopik.
06 November 2018
Je ziet ze vooral in de zomer …, motorrijders die slechts gekleed in T-shirt, korte broek en op teenslippers op de motor zitten. Lekker luchtig natuurlijk. Al voelt de crash van een dikke bromvlieg op je blote ledematen niet zo fijn en voelt het zelfs bij 30 graden Celsius, bij een snelheid van pakweg 100 km per uur, toch wel frisjes aan.
30 October 2018
In de eerste 9 maanden van 2018 werden er volgens de laatste raming van de European Association of Motorcycle Manufacturers (ACEM) in Europa 830.694 motorfietsen ingeschreven. Dit betekent een stijging van 8,2% in vergelijking met dezelfde periode van 2017. Opmerkelijk is dat het aantal geregistreerde emissieloze voertuigen met 49 % is toegenomen. Een overzicht....
05 October 2018
Samenwerking ministerie IenW en Motorplatform leidt tot nieuw Actieplan
Er moet meer aandacht komen voor de kwetsbaarheid van motorrijders in het verkeer. Minister van Nieuwenhuizen (IenW) heeft daarvoor in samenwerking met het Motorplatform[1] het tweede Actieplan Verbetering Verkeersveiligheid Motorrijders (AVVM 2) ontwikkeld en deze week aan de Tweede Kamer aangeboden. Doel is om de verkeersveiligheid te verhogen en het aantal slachtoffers op de motor verder terug te dringen.Aprilia, Benelli, Bimota, BMW, BSA, Buell, Cagiva, CZ, Ducati, Harley-Davidson, Honda, Hyosung, Jawa, Kawasaki, KTM, Laverda, Moto Guzzi, Norton, MV Agusta, Suzuki, Triumph, Ural, Yamaha? Het maakt ons niet uit waar je op rijdt. Iedereen is welkom bij de Motorrijders Actie Groep!
Wij werken ook aan het openhouden van dijken voor de motorrijder, zoals die bij Lopik en Lingewaard, ook zijn wij tegen de verplichte APK voor motorfietsen.