De MAG en motorclubs

Steeds vaker kreeg de MAG de vraag of er een mogelijkheid is voor clubs om lid te worden. De MAG voldoet graag aan dit verzoek, maar een daadwerkelijk lidmaatschap is statutair onmogelijk. Om clubs toch de mogelijkheid te bieden om de MAG te steunen in de belangenbehartiging, is het vanaf heden mogelijk om ‘officieel MAG-ondersteunende club' te worden.

Officieel MAG-ondersteunende club
MAG-ondersteunende clubs zijn motorclubs (toer, gezelligheid, merken, oldtimer en alle andere soorten clubs) die de MAG steunen in haar werk ten dienste van de motorrijder. Hiertoe mandateert de betreffende club de MAG om de politieke belangen van haar leden te vertegenwoordigen. Ter ondersteuning en bekostiging van het MAG-werk betaalt de club ƒ 2,50 per aangesloten lid per jaar. Dus voor de prijs van 1 biertje per lid per jaar is de club verzekerd van de beste Nederlandse motorlobby die er is!

Wat krijg je daar nu als club voor terug?
Allereerst en als allerbelangrijkst natuurlijk de belangenbehartiging van de MAG op plaatselijk, regionaal, nationaal en internationaal niveau. Jouw rechten als motorrijder zijn ons uitgangspunt. Clubs kunnen hun activiteiten gratis aankondigen in de evenementenkalender in het Mag-a-zine, het informatieblad voor alle MAG-leden en aangesloten clubs, dat 6x per jaar verschijnt. Tevens zal er vanaf februari 1999 een nieuwsbrief verschijnen, speciaal voor de clubs. De club krijgt 6x per jaar het Mag-a-zine, boordevol nieuws over nieuwe wetten, wegafsluitingsplannen, interviews, motornieuws, etc. Artikelen uit het Mag-a-zine mogen door aangesloten clubs gebruikt worden voor hun eigen clubblad. De aangesloten clubs mogen de titel ‘Aangesloten bij MAG Nederland' voeren in hun briefhoofd en logo. En natuurlijk de voldoening dat de (jullie) club is opgekomen voor de belangen van motorrijders en later niet zittend in de auto hoeft te zeggen "Dit wisten we niet".

De eerste clubs zijn al binnen
De Silverwing Club NL uit Den Helder is de eerste die zich MAG-ondersteunende club mag noemen. Zij hebben dus de primeur. Daarna hebben de volgende clubs hun steun aan de MAG toegezegd:

MC de Antrappers - IJhorst
MC Randstad - Leiden
Rogues MC Opmeer - Spanbroek
MC Never Alone - Oosterhout
MC Route 66 - Heinoo
SC W.A.F. - Honselersdijk
MC Alkemade - Oude Wetering
Rôl-on - Rolde
MC IJmond - IJmuiden
MC ZOBBA - Eindhoven
MC Pink Spirit - Ede (gld)
JAWA/CZ Club
Motorvereniging Black Future - Ankeveen

Wij heten als club-coördinatoren deze clubs namens de MAG van harte welkom in ons midden. We hopen dat er nog vele clubs zijn die dit goede voorbeeld zullen volgen, zodat wij als MAG namens een steeds grotere groep motorrijders de motorbelangen kunnen verdedigen in het politieke slagveld. Een speciale vermelding verdient Harley-Davidson Club Liberator uit Aarle-Rixtel, die hebben besloten om alle leden van de club regulier MAG-lid te maken. Deze mensen zorgen ervoor dat de MAG niet alleen meer zeggenschap krijgt, door aantallen om te knokken, maar zij zorgen ook dat we de financiële middelen hebben om dat goed ten uitvoer te brengen.

Tot slot
De MAG kan de motorrijder alleen maar steunen als de motorrijder de MAG steunt. De MAG is een organisatie zonder winstoogmerk, al het geld dat de MAG ontvangt komt rechtstreeks ten goede aan de belangenbehartiging. De MAG biedt geen mooie toertochtjes of vakantiereizen. De MAG is geen motorclub. De MAG biedt een team van enthousiaste en terzake kundige vrijwilligers die vechten voor jullie belangen. Word daarom ‘officieel MAG-ondersteunende club' en stel de MAG in staat om het motorrijden mogelijk te houden. Zo dat was het voor nu; in het volgende Mag-a-zine zal er uitgebreid verslag staan van onze eerste ontmoeting met de Silverwing Club.

Mocht je nog vragen hebben over de MAG-ondersteunende clubs, dan kun je altijd contact opnemen met:

Wanda Dijkhorst & Martin Geldhof
Ring Randenbroek 34 A
3816 CJ Amersfoort
Tel: 033-4725579
E-mail: